Echilibrarea Retelelor Arboricole

Echilibrarea Retelelor Arboricole

 

Pentru a realiza dimensionarea corecta a unei retele arboricole este necesar sa definim, in prealabil, doua notiuni fundamentale. Si anume :

Tronsonul Final – reprezinta tronsonul care uneste un nod de retea (in imaginea de mai jos nodurile retelei sunt identificate prin intermediul bulinei rosii) si un calorifer.
Tronsonul Intermediar – reprezinta tronsonul care uneste doua noduri de retea indiferent daca acestea sunt finalul unui tronson final sau a unui alt tronson intermediar.

Departajarea consta in faptul ca, pentru un tronson intermediar, calculul debitelor de caldura care trebuie acoperite de catre teava se face adunand debitele tronsoanelor anterioare si preluand valoarea maxima a caderii de presiune H, pe cand, pentru un tronson final, debitul de calcul pentru dimensionarea tevilor este acela dat de debitul necesar pentru calorifer.

Exemplu de retea arboricola

Pentru a putea dimensiona tevile unei retele arboricole, in prealabil, este necesar sa definim materialul de teava. In functie de materialul care este ales baza de date a tevilor cuprinde :
a. diametrul
b. pierderea de sarcina R (Pa/m)
c. debitul de caldura in W
d. viteza de curgere

Diametrul tevii se alege in functie de debitul de energie necesar sa fie acoperit. Dupa ce am definit, in acest mod, diametrul tronsonului este necesar sa definim si fitingurile care sunt montate in cadrul acestui tronson. Rezistentele hidraulice ale acestora se vor aduna pentru a rezulta rezistenta hidraulica a tronsonului.
Calculati pierderilor de sarcina liniara, locala si a caderii de presiune H.

CONSTRUIREA TRONSOANELOR INTERMEDIARE
In comparatie cu tronsoanele finale, cele intermediare necesita, ca baza de calcul, suma debitelor tronsoanelor care sunt alimentate si maximul caderii de presiune ale acestora.

CALCULUL DE VERIFICARE LA ECHILIBRARE:
Consta in a verifica daca pentru diametrele alese pentru tronsoanele care se despart dintr-un nod de retea, pierderile de sacina inregistrate la debite nominale sunt mai mici sau egale cu presiunea disponibila in acel nod.

Suma(Rl+Z)<=Hd

Online

We have one guest and no members online

Converter


SELECT PROPERTY